Hrvatski English Deutsch Česky Italiano
 • Dobrodošli

  na sunčani otok

 • Dobrodošli

  na sunčani otok

 • Dobrodošli

  na sunčani otok

 • Stari Grad - Hvar

  Stari Grad je najstariji grad u Hrvatskoj, Aristotelov vršnjak.  Iste one godine, 384. prije Krista, kada se u Trakiji rodio ovaj znameniti grčki filozof, Grci s otoka Parosa u Egejskom moru utemeljili su grad na otoku Hvaru, koji su nazvali Faros. 

  Povijesno srce otoka Hvara, antički Faros (Stari Grad), izgrađen na mijestu gdje je duboki morski zaljev prelazi u plodno otočko polje, arkadijsku dolinu još od antičkih vremena zasađenu vinogradima i maslinicima. 

  Okružen borovim šumama, hlađen ljetnim maestralom, Stari Grad je u vrućim ljetnim danima rijetko dalmatinsko mjesto u koje je zrak osvježavajući a san okrepljujući. 

  Stari Grad Zbog svojeg središnjeg otočkog položaja, stoljećima je bio utočište pomorcima koje su starograđani dočekivali na Rivi a danas nautičarima kojim je starogradska uvala obavezno mjesto koje posjete dok plove Jadranom. 

  Privatni smještaji - apartmani, sobe, privatne kuće smješteni su većinom na sjevernoj strani starogradskog zaljeva, podno brežuljka Glavice. 


  Stari grad, HvarStari dio grada ostao je sačuvan u smislu tradicionalne arhitekture, te je kao takav od iznimne turističke vrijednosti, pa domaćini adaptacijom kamenih kuća nude moderan smještaj u duhu prošlih vremena, uspješan spoj modernog i tradicije.

  Na južnoj strani zaljeva, uz obalu nastavlja se red zgrada iz austro-ugarskog doba a iza njih su smještene osamljene kuće s vrtovima. 

  Stari Grad je idealno polazno mjesto za duge šetnje i izlete po najsunčajnijem i najmirisnijem jadranskom otoku. Udoban privatni smještaj, konobe i restorani sa zdravom domaćom hranom i tradicionalno dobrim otočkim vinima, pružit će vam odmor koji se ne zaboravlja.Linkovi & Kontakt


Ivan Moškatelo
Kralja Tomislava 8
21460 Stari Grad
ivicadol@yahoo.com
Telefon/Mobitel:
00385915042286